Pakowarka próżniowa do sklepów / domu FAST 35

1,700.00

  • Producent: Lavezzini
  • Gwarancja: 12 miesięcy
  • Długość zgrzewu: 350 mm
  • Moc Pompy 15L / minute
  • Wydajność: 0-5 opakowań/min

39 w magazynie

W razie pytań lub wątpliwości nasz konsultant służy fachową pomocą.

Wysyłki są realizowane do godziny 14:00, po tym czasie zamówiony towar zostanie wysłany kolejnego dnia roboczego.

Wszystkie przesyłki są ubezpieczone na czas dostawy.

W przypadku braku towaru prosimy o kontakt w sprawie dostępności.

Przed zakupem prosimy o kontakt w sprawie dostępności produktu i kosztów dostawy produktów gabarytowych.

Opis

Pakowarka jest przeznaczona do pakowania produktów spożywczych i technicznych. Jest idealnym rozwiązaniem dla cateringu, świetnie sprawdza się również jej zastosowanie w zakładach przetwórstwa ryb, w zakładach mięsnych, drobiarskich, mleczarniach, piekarniach, przetwórstwie warzyw i owoców, a także przy pakowaniu części i podzespołów elektronicznych.

Konstrukcja pakowarki wykonana jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Czynności obsługowe są bardzo proste i ograniczają się do włożenia do komory otwartej strony załadowanego woreczka, a następnie za pomocą jednego przycisku uruchomienia procesu odsysania powietrza.

Gdy urządzenie odessie już całe powietrze, następuje zgrzanie, a co za tym idzie uszczelnienie opakowania. Zaletami urządzenia są elastyczność , możliwość pakownia przeróżnych towarów, łatwość obsługi, nakłady finansowe zapewniające krótki okres amortyzacji, bardzo długi okres eksploatacji.

Video:


Urządzenie próżniowe pozwala przedłużyć okres trwałości żywności aż do 5 razy. Poza tym przechowywana w ten sposób żywność nie traci smaku, zachowuje swoją wartość odżywczą i jest chroniona przed bakteriami, pleśniami i innymi drobnoustrojami.Pakowanie próżniowe przedłuża trwałość nie tylko żywności przechowywanej zwyczajowo w lodówce, ale także żywności przechowywanej w temperaturze pokojowej lub w zamrażarce, oraz gotowych dań – patrz tabela poniżej.

 

okres przechowywania
bez pakowania próżniowego przy wykorzystaniu urządzenia i woreczków próżniowych
Żywność chłodzona (ok. 5°C)
Białe mięso 2-3 dni 6-9 dni
Czerwone mięso 3-4 dni 8-9 dni
Ryby całe 1-3 dni 4-5 dni
Dziczyzna 1-3 dni 5-7 dni
Miękka kiełbasa, parówki 2-3 dni 8-9 dni
Sucha kiełbasa krojona 7-9 dni 20-25 dni
Wędliny 7-15 dni 25-40 dni
Krojone wędliny 4-6 dni 20-25 dni
Sery miękkie 5-7 dni 14-20 dni
Sery twarde 15-20 dni 25-60 dni
Warzywa 1-3 dni 7-10 dni
Owoce 5-7 dni 14-20 dni
Żywność mrożona (ok. -18°C)
Mięso 4-6 miesięcy 15-20 miesięcy
Ryby 3-4 miesiące 10-12 miesięcy
Warzywa 8-10 miesięcy 18-24 miesiące
Żywność gotowana, poddana obróbce cieplnej
Potrawy gotowane ogólnie 2-3 dni 6-10 dni
Kasze, zupy jarzynowe 2-3 dni 6-10 dni
Makarony, ryż 2-3 dni 6-8 dni
Mięso gotowane, pieczone 3-5 dni 10-15 dni
okres przechowywania
bez pakowania próżniowego przy wykorzystaniu urządzenia i woreczków próżniowych
Żywność przechowywana w temperaturze pokojowej (ok. 20°C)
Makarony 5-6 miesięcy 12 miesięcy
Ryż 5-6 miesięcy 12 miesięcy
Suszone owoce 3-4 miesiące 12 miesięcy
Kawa 2-3 miesiące 12 miesięcy
Herbata 5-6 miesięcy 12 miesięcy

 

Informacje zawarte w tabeli mają charakter wyłącznie orientacyjny, ponieważ okres trwałości żywności zależy od jej świeżości w początkowej fazie obróbki, sposobów obróbki oraz od prawidłowego stosowania urządzenia.

Dodatkowe informacje

Waga 10 kg

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “Pakowarka próżniowa do sklepów / domu FAST 35”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.