Zadzwoń (15) 814 37 54

  • Mój koszyk

    Twoj koszyk jest pusty

    Nie masz produktów w koszyku.

Box label
Icon W razie pytań lub wątpliwości nasz konsultant służy fachową pomocą.
IconWysyłki są realizowane do godziny 14:00, po tym czasie zamówiony towar zostanie wysłany kolejnego dnia roboczego.
IconWszystkie przesyłki są ubezpieczone na czas dostawy.
IconW przypadku braku towaru prosimy o kontakt w sprawie dostępności.
IconPrzed zakupem prosimy o kontakt w sprawie dostępności produktu i kosztów dostawy produktów gabarytowych.

Pakowarka próżniowa stołowa INOVAC CVE 350 DIGIT

Oceń ten produkt jako pierwszy


  • Producent: Inovac

  • Gwarancja: 12 miesięcy

  • Prosta intuicyjna obsługa

  • W opcji dozowanie gazu (MAP) i Softair

  • Termin realizacji: 10-14 dni

Cena netto: 7 500,00 zł Cena brutto: 9 225,00 zł
 

Pakowaczka próżniowa CVE 350 

  • długość zgrzewu 35cm
  • pompa 12 m3/h
  • zasilanie 230V

Produkt włoski

Szybka, Wydajna, intuicyjna obsługa. To trzy najważniejsze cechy pakowarek z serii CVE. W całości wykonana ze stali szlachetnej, w pełni automatyczny cykl pakowania. Idealna do sieci marketów, sklepów, cateringu czy restauracji. Możliwość wyposażenia każdego modelu w dozowanie gazu M.A.P oraz specjalny system stopniowej próżni - AIRSOFT.

Urządzenie bardzo proste w obsłudze zapewnia szybkie i solidne zapakowanie każdego rodzaju produktu jak np. pierogi, sałatki, wędliny, mięso, ryby czy elementy elektroniczne. Szeroka gama modeli, różne parametry pomp próżniowych czynią z pakowarek CVE solidnego konkurenta na rynku.

 

  • ETAP I Komora pakowarki jest pusta. Do komory próżniowej wkładamy produkt, który wcześniej został zważony i umieszczony w torebce z folii barierowej. Otwarty brzeg torebki układamy na listwie zgrzewającej, następnie zamykamy pokrywę pakowarki. 
  • ETAP II Z komory próżniowej i z opakowania zostaje wypompowane powietrze. Powietrze może zostać zastąpione gazem obojętnym jeżeli pakowarka jest wyposażona w układ dozowania gazu obojętnego. 
  • ETAP III Następuje zgrzanie torebki i uzyskanie efektu próżni. Czas zgrzewania oraz stopień próżni ustawiamy na panelu sterowniczym przed rozpoczęciem procesu pakowania. 
  • ETAP IV Pokrywa pakowarki otwiera się samoczynnie. Produkt został zapakowany próżniowo, wyjmujemy produkt i rozpoczynamy kolejny cykl poprzez włożenie nowej torebki.
Video:
 

 

Okres przechowywania żywności pakowanej próżniowo:


Urządzenie próżniowe pozwala przedłużyć okres trwałości żywności aż do 5 razy. Poza tym przechowywana w ten sposób żywność nie traci smaku, zachowuje swoją wartość odżywczą i jest chroniona przed bakteriami, pleśniami i innymi drobnoustrojami.Pakowanie próżniowe przedłuża trwałość nie tylko żywności przechowywanej zwyczajowo w lodówce, ale także żywności przechowywanej w temperaturze pokojowej lub w zamrażarce, oraz gotowych dań – patrz tabela poniżej.

 okres przechowywania
bez pakowania próżniowegoprzy wykorzystaniu urządzenia i woreczków próżniowych
Żywność chłodzona (ok. 5°C)
Białe mięso 2-3 dni 6-9 dni
Czerwone mięso 3-4 dni 8-9 dni
Ryby całe 1-3 dni 4-5 dni
Dziczyzna 1-3 dni 5-7 dni
Miękka kiełbasa, parówki 2-3 dni 8-9 dni
Sucha kiełbasa krojona 7-9 dni 20-25 dni
Wędliny 7-15 dni 25-40 dni
Krojone wędliny 4-6 dni 20-25 dni
Sery miękkie 5-7 dni 14-20 dni
Sery twarde 15-20 dni 25-60 dni
Warzywa 1-3 dni 7-10 dni
Owoce 5-7 dni 14-20 dni
 
Żywność mrożona (ok. -18°C)
Mięso 4-6 miesięcy 15-20 miesięcy
Ryby 3-4 miesiące 10-12 miesięcy
Warzywa 8-10 miesięcy 18-24 miesiące
 
Żywność gotowana, poddana obróbce cieplnej
Potrawy gotowane ogólnie 2-3 dni 6-10 dni
Kasze, zupy jarzynowe 2-3 dni 6-10 dni
Makarony, ryż 2-3 dni 6-8 dni
Mięso gotowane, pieczone 3-5 dni 10-15 dni
 okres przechowywania
bez pakowania próżniowegoprzy wykorzystaniu urządzenia i woreczków próżniowych
Żywność przechowywana w temperaturze pokojowej (ok. 20°C)
Makarony 5-6 miesięcy 12 miesięcy
Ryż 5-6 miesięcy 12 miesięcy
Suszone owoce 3-4 miesiące 12 miesięcy
Kawa 2-3 miesiące 12 miesięcy
Herbata 5-6 miesięcy 12 miesięcy

Informacje zawarte w tabeli mają charakter wyłącznie orientacyjny, ponieważ okres trwałości żywności zależy od jej świeżości w początkowej fazie obróbki, sposobów obróbki oraz od prawidłowego stosowania urządzenia.

Dane techniczne

Model urządzenia CVE 350
Zasilanie 220V 50Hz
Moc -
Moc Pompy 12 m3
Wymiary Urządzenia -
Wymiar komory 360 x 400 x 190 mm
Waga urządzenia -
Cykl pakowania 15-40 sekund
Wydajność 100-300szt/h
Liczba listew zgrzewających 1
Listwa zgrzewająca 350 mm
Typ zgrzewu 3-4 mm
Dozowanie gazu (M.A.P) W opcji
System Soft Air W opcji
Dodatkowe funkcje -
Producent Inovac
Gwarancja 12 miesięcy
Kod QR: 195

Napisz własną recenzję

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

previous next
12

Mogą cię również zainteresować następujące produkty